Fiți pro-România

Pro Romania

Mă adresez în special celor din generația mea care au o etichetă politică (sau nu). Mi-ar plăcea să nu vă mai vad atât de înverșunați, atât de pro Băsescu – anti Băsescu, pro Ponta – anti Ponta, pro Iohannis – anti Iohannis etc. Fiți pro Romania și atunci veți realiza multe. Veți simți durerea și veți realiza tragedia unui scandal precum cel din prezent. Veți suferi pentru cetățenii români care lucrează cinstit în afara granițelor și care sunt etichetați ca fiind interlopi sau hoți. Veți suferi pentru tinerii care studiază la Harvard, Yale, LSE și alte universități de prestigiu pentru că sunt priviți cu răceala și întrebați: “ce se întâmplă în țara ta?”. Veți “simți” declarațiile reci ale partenerilor euro-atlantici care, pe buna dreptate, ne trag de perciuni pentru că singuri nu am dat dovadă că putem. Veți simți, cu adevarat, că România devine vulnerabilă în astfel de momente.

Și atunci când veți constata nereguli, exprimați-va! Nu înainte de a face un simplu exercițiu, banal din punctul meu de vedere: deschideți constituția, codul penal, citiți legile și lăsați balastul, panseluțele și jos X, sus Y. Judecați și nu fiți superficiali, dezbinați, purtători de ură!

Fiți pro România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>