Plastic electoral

Mă întreabă prietenii cu cine voi vota la alegerile prezidențiale. Le răspund sec că știu cu cine nu voi vota însă nu am luat încă decizia de a pune ștampila pe un anume candidat. Încă nu am văzut acele dezbateri serioase pe care tot le aștept de ceva vreme. Observ doar o mocirleală generală cu niște domni și doamne care execută, unii mai bine alții mai puțin bine, comenzile consilierilor. Observ niște doamne și domni care își schimbă sacourile și puloverele în funcție de evenimentele la care participă. Observ niște recitatori de discursuri fără noimă și legătură cu realitatea. Afișe, prisme, bannere care nu transmit. Observ indivizi cărora le lipsește inteligența emoționala. Zâmbete programate, body language studiat, fond de ten și solar. Plastic electoral.
Din păcate, o bună parte dintre cei care merg la vot rezonează cu acest peisaj. Acesta este adevărul și dacă tot încercăm să-l evităm, comitem o mare greșeală. Ignorăm ce avem de schimbat. Rămânem blocați în pasivitate și, uneori, ne mai dăm seama și de latura noastră reactivă. Însă refuzăm, cu încăpățânare, să fim PREVENTIVI și PROACTIVI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>