Vortexul colectiv

Tăvălugul de emoții, de intervenții publice și chiar polarizarea sunt normale în astfel de situații de criză precum cea generată de tragedia de la clubul Colectiv. La fel de autentic este și spiritul de solidaritate, de mobilizare generală. Sutele de inițiative civice promovate pe rețelele de socializare și vocile revoltate ale tinerilor care cer să se facă dreptate.

Din sfera anormalului pot identifica dezbaterile virulente, presărate cu injurii între “credincioși” și “agnostici”, declarația lui Aurelian Pavelescu îmbuibată cu porțiuni de penibil și propagarea zvonurilor conspiraționiste. Toate acestea adâncesc criza, demotivează și dezbină societatea. Distrag atenția de la lucrurile cu adevărat importante: propuneri concrete pentru modificarea legislației, actiuni concrete pentru ajutorarea victimelor, a familiilor acestora, a spitalelor care se confruntă cu lipsuri etc.

Citeste mai mult pe: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>